Optiemarkten verwachten bitcoin van 100.000 tot 200.000 dollar

Als we het gedrag van investeerders op de optiemarkten mogen gebruiken als indicatie voor het verloop van de bitcoin koers, dan kan 2021 nog een mooie staart krijgen. Kort nadat de bitcoin koers onder de 60.000 dollar (52.000 euro) uitkwam, is de interesse in call-opties voor een bitcoin koers van 100.000 dollar (87.000) en hoger flink gestegen.

Een call-optie is simpel gezegd een contract dat je koopt waarmee jij het recht hebt om op een bepaalde datum voor het afgesproken bedrag een bitcoin te kopen.

Als de koers vervolgens boven de afgesproken waarde van het contract uitkomt, dan kun jij dus tegen een lagere koers bitcoin kopen. Heb je momenteel niet het kapitaal om bitcoin te kopen, maar verwacht je tegen het einde van het jaar een veel hogere koers? Dan kan een call-optie interessant zijn.

Je hoeft dan enkel iemand te vinden die jou tegen het juiste bedrag het recht wil geven om op de afgesproken datum voor de afgesproken koers bitcoin te kopen.

Open interesse in call-opties gaat omhoog

Op het moment van schrijven is de interesse in call-opties die op 31 december van dit jaar aflopen groot. Met name nadat de bitcoin koers onder de 52.000 euro per bitcoin zakte ging de interesse in deze producten omhoog. Dat heeft er ook mee te maken dat de contracten voor een bitcoin koers van bijvoorbeeld 100.000 euro op dat moment een stuk goedkoper worden omdat de kans kleiner is dat bitcoin die koers bereikt.

In principe kun je het zien als een manier om te gokken op de bitcoin koers. Je koopt er namelijk geen echte bitcoin mee, maar slechts een afspraak om op een bepaalde datum tegen een bepaalde koers bitcoin te kunnen kopen. Let op: opties zijn zeker geen speeltjes voor beginners en zijn dan ook niet geschikt voor onervaren handelaren.

Lees verder: btcdirect.eu